Velkommen, i dag er det:
 

Skillingsboller
Bakeverk





Du trenger for 28 boller:
200g smør
7dl kefir melk
2 egg
2 l hvetemel
4 dl sukker
3 ts kardemomme
1 pk tørrgjær
2 pk kanel

Varmet opp 200g smør og bland i 7dl kefirmelk og to egg. Varmes forsiktig opp til 37 grader.

Bland i en egen bolle: 1,9 l hvetemel, 3 dl sukker, 3 ts kardemomme og 1 pk tørrgjær.

Hell den lunkne vesken oppi den tørre blandingen forsiktig, bland godt. Eltes sammen og settes til heving i ca. 30 min.

Etter at deigen er ferdig hevet, eltes deigen sammen med godt med mel. Deretter kjevles deigen ut i en stor firkant over en stor flate. Del gjerne opp deigen i 3 deler. Hver del blir da ca. 50 * 50 cm.

Pensl deretter utover smør eller margarin over hele flaten, og strø over et godt lag med sukker og kanel. Rull deigen sammen i en pølse og skjær deretter pølsen opp i ca. 4 cm brede ”ruller”. Fordel ”rullene” på bakebrettet og bearbeid ”rullen” ned med handflaten til en bredere form og mer lik en bollen. Strø til slutt sukker på toppen av bollene.

La bollene hvile i ca. 20 minutter før disse settes i ovnen på 225C. Bollen er ferdig når disse får en gyllenbrun farge. Beregn ca. 15 minutter på dette i en varmluftsovn.


Tips:
1. Kan være lurt å ha 2 dl hvetemel fra oppskriften, som brukes til og spe i etter hvert som deigen blandes og eltes, da kefir gjør deigen noe klebrig. Deigen skal slippe bollen.
2. Ha bakepapir under bollene


Lykke til, og god appetitt ;-)

www.aperitif.no
Replies: (3)
www.matprat.no
Replies: (3)
www.egg.no
Replies: (3)
Design provided by moos.no - ingen over ingen under