Velkommen, i dag er det:
 

Westfjord Brit Bike Rally 2006
18. juni 06
I år har jeg flyttet på andre avtaler for å endelig få oppleve det årlige ”engelsk treffet” på vestlandet. Det hjalp også på at treffet ble flyttet en helg fram på kalenderen, for da kolliderte det heller ikke med noen av de båtsportsarrangementer jeg normalt er involvert i. Stig var også på hugget for dette treffet, og da var det jo ikke mye å si nei til igjen.

Så da var det bare å få pakket sykkelen, og komme seg av gårde i normal tid på fredag ettermiddag. Normal tid, betyr før rush trafikken starter, og ble til slutt i 14’ten tiden. Vårt første stopp var Kvamskogen, hvor det ble lefse og kaffe på NAF’en. Så bar det videre direkte til fergekaien på Bruravik. Fergen lå nesten klar for avgang, så det ble ikke mange minuttene før vi kjørte om bord på fergen. Etter landkjenning på Brimnes bar det videre til Eidfjord, og bare 100 meter før bensinstasjonen like etter Eidfjord, gikk jeg tom for bensin, flaks!!

Dette er både min jomfrutur når det gjelder langtur med M21’en og jomfrutur når det gjelder treffet i Øvre Eidfjord. Så jeg var litt usikker på hvordan bensinforbruket ville bli, og om jeg kunne kjøre fra Bergen til Eidfjord uten tanking, og nå vet vi jo at det går…… nesten.

Jeg fikk fylt, og vi fortsatte til treffplassen, og fant oss en fin plass å få opp teltene på. Her var det god plass, og innen rekkevidde for ulike fasiliteter. Stig kjører BMW’en, så han må parkere bak løen, men får slå opp teltet på treffplassen. Dette er et rent engelsktreff, så ingen andre sykler får komme inn på området.

Det var ulike aktiviteter på programmet, og lørdag ”morgen” var det felles fjelltur til en av toppene rundt Eidfjord. Siden det er jomfrutur, og litt usikkerhet rundt clutchsystemet på BSA’en, fant jeg ut det var best å ikke gå for hard ut, så det ble heller en flott tur til sentrum for en is, og litt handling.

På ettermiddagen var det tomgangskonkurranse og avstemming på fineste brukssykkel, lengst kjørte og finest restauret. Jeg ble beæret helt uventet av fineste brukssykkel prisen. Det hadde jeg ikke noen forhåpninger om å få, så jeg ble rimelig flat i ansiktet. Men takk for det!!

Søndagen putret vi hjemover igjen. Stig skulle videre til Sørlandet, så vi vinket farvel til han på Brimnes. Turen videre til Bergen gikk fint, med tanking i Norheimsund og is på Kvamskogen. Noen få regndråper når jeg nærmet meg bergen, men det er vel ikke annet å vente.

Takk for et flott treff, og jeg kommer garantert tilbake neste år.
- Se bilder fra turen
- Les mer på cboc.no

Design provided by moos.no - ingen over ingen under